Laksesuppe


Oppskrift fra Trines mektige matblogg:
Denne suppen er en stor favoritt hjemme hos oss. Den kan selvfølgelig varieres ift hva du har tilgjengelig av fisk og grønnsaker. Godt blir det uansett. Slik gjorde jeg det, og fikk ca 3-4 porsjoner:

500 gram laksefilet, i terninger
100 gram reker (kan sløyfes)
1 bit sellerirot, i strimler
1 gulrot, i strimler
1 liten fennikel, i strimler
1 liten purreløk, i ringer
smør til steking
1 boks hermetiske tomater
8 dl fiskekraft (evt fiskefond eller fiskebuljong)
en skvett hvitvin (kan sløyfes)
2,5 dl matfløte
kajennepepper
litt maisenna og vann
salt
dill, hakket

Kutt opp alle ingrediensene før du begynner. Jeg benyttet en julienneskreller til selleri og gulrot og skar fennikelen i tynne skiver som jeg skar i strimler. Kutter du alt med kniv er det viktig at du har omtrent lik størrelse på grønnsakene, slik at de blir ferdige omtrent samtidig.

Fres selleri og gulrot i smør et par minutter, og tilsett deretter fennikel og purreløk, og la det frese et par minutter til. Tilsett tomatene, fiskekraft, fløte, ca 1-2 ss finhakket dill og eventuelt litt hvitvin hvis du har. La suppen koke til grønnsakene er møre, etter ca 10 minutter. Rist sammen litt maisenna og vann og ha i suppen, som gis et lite oppkok. Smak deretter til med salt og kajennepepper.

Ha i laksebitene og la de trekke med noen minutter til de er ferdige. Ikke rør i suppen. Tilsett rekene rett før servering.

Serveres i varme tallerkener, gjerne med litt finhakket dill på toppen, og med godt brød til.
 


Legg inn en kommentar

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: