Komle med kålrabistappe, bacon og Idsøe pølse


Oppskriften er Harald Osa sin
750 g salt kjøtt
750 gr rå poteter
250 g kokte poteter
3 1/2 – 4 dl byggmel
Kålrabistappe
 
Legg kjøttet i kaldt vann natten over. Del det i passe serveringsstykker. Legg det i en kjele med 1 1/2 liter vann, kok opp og skum. La kjøttet småkoke videre ca 1 time til det er mørt. Ta kjøttet opp og dekk med håndkle og aluminiumsfole slik at det ikke tørker. 
 
Skrell de rå potetene og mal dem i kjøttkvern sammen med de kokte, kalde potetene. Rør inn salt og mel. Melmengden varierer etter vanninnholdet i potetene. Form komlene og legg dem i kokende kjøttkraft (ca 2-3 dl vann). La komlene trekke i 3/4-1 time, avhengig av størrelsen. 
 
Server med bacon, pølse og kålrabistappe.

Legg inn en kommentar

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d