Fish & chips

2 personer

500 gr fiskefilet, fortrinnsvis rødspette

5 poteter
2 gulrøtter
2 liter frityrolje 
150 g hvetemel
3 dl øl (lyst)
Salt
Pepper
Start med potetene. Skrell dem og del dem opp i staver som er like lange som potetene, de skal ha omtrent samme tykkelse. 
Sett på en kjele med lettsaltet vann. Salt i vannet bidrar til at potetene blir myke inni og sprøe utenpå når de til slutt er ferdig stekte. Når vannet fosskoker har du i potetene. Når vannet koker opp igjen trekker du kjelen til siden og lar de trekke i vannet et par minutter, før du heller av vannet og legger potetene utøver på tørkepapir. 
Varm opp frityroljen til 160°C. Forstek chipsen i frityroljen til den er sprø og lys gylden. Ta chipsen opp av oljen og ha den på et stekebrett med matpapir. Varm opp oljen til 190°C og sett stekoven på220°C
Når ovnen er varm setter du inn potetene. 
Klargjør fisken ved å ha salt og peppre dem i litt hvetemel.
Lag frityrrøren ved å røre hvetemelet og ølet lett sammen i en liten bolle. Dypp fiskebitene i frityrrøren og legg dem forsiktig ned i frityroljen. Ha på litt av den gjenværende frityrrøen på begge sidene av fiskestykkene. Legg fisken forsiktig oppi oljen, og stek den til den er gylden.
Server med kokte gulrøtter og remulade. 

Legg inn en kommentar

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: