Fish & chips

2 personer

500 gr fiskefilet, fortrinnsvis rødspette

5 poteter
2 gulrøtter
2 liter frityrolje 
150 g hvetemel
3 dl øl (lyst)
Salt
Pepper
Start med potetene. Skrell dem og del dem opp i staver som er like lange som potetene, de skal ha omtrent samme tykkelse. 
Sett på en kjele med lettsaltet vann. Salt i vannet bidrar til at potetene blir myke inni og sprøe utenpå når de til slutt er ferdig stekte. Når vannet fosskoker har du i potetene. Når vannet koker opp igjen trekker du kjelen til siden og lar de trekke i vannet et par minutter, før du heller av vannet og legger potetene utøver på tørkepapir. 
Varm opp frityroljen til 160°C. Forstek chipsen i frityroljen til den er sprø og lys gylden. Ta chipsen opp av oljen og ha den på et stekebrett med matpapir. Varm opp oljen til 190°C og sett stekoven på220°C
Når ovnen er varm setter du inn potetene. 
Klargjør fisken ved å ha salt og peppre dem i litt hvetemel.
Lag frityrrøren ved å røre hvetemelet og ølet lett sammen i en liten bolle. Dypp fiskebitene i frityrrøren og legg dem forsiktig ned i frityroljen. Ha på litt av den gjenværende frityrrøen på begge sidene av fiskestykkene. Legg fisken forsiktig oppi oljen, og stek den til den er gylden.
Server med kokte gulrøtter og remulade. 

Kategorier:Fisk, Frityr, Potet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s