Currygryte med oksekjøtt og paprika

Vi halverte koketiden ved å koke kjøttet i trykkoker.
1,5 kg oksekjøtt, i terninger
1 ss garam masala
salt og pepper
2 løk, hakket
2-3 hvitløkfedd, finhakket
ca 1 ss revet ingefær
1-2 røde chili, finhakket
ca 2 ss currypaste
2 bokser hermetiske tomater, hakket
2,5 dl vann
1 rød paprika, i biter
1 grønn paprika, i biter
ca 2 dl yoghurt naturell
frisk koriander

Fres løken i litt smør, til løken er blank og mør. Tilsett hvitløk, ingefær, chili og currypaste og la det frese med ca ett minutt under stadig omrøring. Ha i tomater og la sausen småkoke mens du gjør klart kjøttet.
Krydre kjøttet med garam masala, salt og pepper. Brun kjøttet i flere omgangen i en stekepanne, og kok ut pannen med vannet etter hver runde. Ha kjøttet og vannet (tilsammen 2,5 dl) i sausen. Kjøttet skal nå småkoke under lokk til det er mørt. Vi brukte trykkoker og fikk mørt kjøtt etter ca 25-30 minutter. Bruker du vanlig gryte må du nok regne med ca 1 times koketid.
Tilsett paprikaen og la det koke videre uten lokk til kjøttet er helt mørt og sausen er tyknet.
Rør inn yoghurten rett før servering eller server den ved siden av. Gi retten et dryss med frisk koriander og sett gryta på bordet. Serveres med nykokt basmatiris, nanbrød og gjerne en grønn salat til.

Legg inn en kommentar

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d