Sheperds pai

Potet- og pastinakkmos
500-700 gram poteter, i små biter
1 pastinakkrot, i små biter
melk
1 eggeplomme
1 ss smør
salt og pepper
Kjøttstuing
500 gram karbonadedeig av storfe eller lam
1 løk, finhakket
1 persillerot i små terninger
2 gulerot, i små terninger
3 ss tomatpurè
1 boks hermetiske tomater, hakket
2-3 dl vann
2 laurbærblad
frisk rosmarin (eller timian), hakket
salt og pepper
Skrell poteter og pastinakk og del opp i jevne biter. Kokes i usaltet vann, til grønnsakene er møre. Hell av vannet og la det dampe litt på svak varme. Bruk en potetstapper og mos grønnsakene til ønsket konsistens. Tilsett smør og eggeplomme, og rør godt sammen. Ha i så mye melk som er nødvendig til mosen har en myk, men likevel litt fast konsistens. Smak til med salt og nykvernet sort pepper.
Brun karbonadedeigen i smør i en stekepanne. Legg til side. (Dersom du benytter rent kjøtt i biter må du la kjøttet koke i stuingen, til kjøttet er mørt, se nedenfor.)
Ha olje eller smør i en gryte eller stekepanne med høye kanter og fres løk, persillerot og gulrøtter, til løken er blank og myk. Tilsett tomatpureen og la det surre ca 1 minutt før du tilsetter de hermetiske tomatene, vann, kjøttdeigen, rosmarin/timian og laurbærblad. La kjøttblandingen putre under lokk på lav varme i ca 10 minutter (eller til kjøttet er mørt, dersom du benytter kjøttbiter). Tilsett eventuelt litt mere vann dersom det virker litt tørt. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mere rosmarin/timian.
Ha kjøttblandingen i et ildfast fat og bre den jevnt utover. Fordel deretter et jevnt lag med potet- og pastinakkmosen over.
Stekes midt i ovnen ved 225 grader (over- og undervarme) i ca 20 minutter, til potetmosen har litt farge i kantene.

Orginalen er det Trine som står for.

Legg inn en kommentar

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: