Vårruller alla Haug

Oppskriften gir ca 20 vårruller20 stk filodeig/rispapir 
80 gr glassnudler
1/2 lite hodekål, rives med potetskreller
2 store vårløk, strimlet
1 sjalottløk, finhakket
2 gulerøtter, revet
2 hvitløk fedd, hakket
2 cm ingefær, raspet
400 gr kyllingkjøttdeig
2 egg
2 ss soyasaus
1 ts sukker
1 ts salt
kvernet pepper
2 ss oyster sause
Olje til frityrsteking
Sweet chilisaus til servering


Kok opp en kjele med lettsaltet vann, ha glassnudlene oppi. Ta kjelen av varmen og la nudlene trekke 3-4 min. Ha dem over i dørslag og skyll dem i kaldt vann. La dem renne av seg og sett dem til side. 


Gjør klar alle grønnsakene. Del glassnudlene i 4-6 cm lengder. Bland alle grønnsakene, utennom hvitløken, oppi en bolle sammen med glassnudlene. Ha oppi 1 egg samt plommen av det andre (hviten skal brukes senere). Ha oppi soyasaus, oystersaus, sukker, salt og pepper. Bland godt sammen.


Fres kyllingkjøttet i en varm panne ha oppi hvitløk. 


Ha over i en stor gryte sammen med grønnsakblandingen, la det steke under omrøring ca 5 min. La det så avkjøle. 


Ta ut filodeigen 15-20 min før du skal i gang, den tørker fort ut og må dekkes med fuktig klede. Ta fram ett deigflak om gangen når du lager vårrullene.


Legg filodeigen på en tallerken og legg en spiseskje med fyll i det ene hjørnet. brett over det hjørnet som er nærmest fyllet. Pensle sidene på filodeigen med eggehvite. Brett inn de to sideflikene og rull det hele sammen som en pakke. Gjør alle klar før du starter å fritere.


Varm olje i en frityrgryte eller vanig gryte. Ha en rist med kjøkkenpapir stående klar. Når oljen er varm (190 gr), legges 3-4 vårruller nedi, stek til de er gyllenbrune. Legges så på risten til avrenning. 


Serveres sammen med sweet chilisaus. Legg inn en kommentar

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d