Hamburgerbrød

12 små burgerbrød
 
1/2 pakke tørrgjær el 25 gr fersk
1/2 ts salt
1 ts sukker
7 dl hvetemel
25 gr smør
2 1/2 dl melk
2 ss olivenolje
melk eller egg til å pensle
sesamfrø
 
Bland tørrgjæren og alt det tørre i en bakebolle. Smelt smøret og tilsett melken, varm til fingervarmt. Hell væsken over det tørre og tilsett olivenoljen. Arbeid deigen sammen til en jevn og smidig deig. Dekk til og hev til dobbel størrelse. 
 
Kna deigen godt på melet bakebord og del deigen i 12 emner. Rull hvert emne til en bolle og legg på bakeplate med bakepapir. Ha litt mel på håndflaten og trykk de flate. Dekk til og etterhev i ca 30 min. 
 
Varm ovnen til 220 gr. Pensle brødene, dryss over sesamfrø og stek midt i ovnen i ca 8 min. 
 
Oppskriften kommer fra Lise Finckenhagen.

Legg inn en kommentar

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: