Grillet laks med spinat- og erterisotto

2 personer
6-8 cherrytomater, delt i to (vi hadde ikke tomater)
ca 500 gram laksefilet, i porsjonsstykker
olivenolje
sitronsaft
maldonsalt
2 ss smør
2-3 sjalottløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
2 dl risottoris
3/4 dl hvitvin (kan sløyfes)
7-8 dl varm kylling- eller grønnsakskraft
100 gram grønne erter
1 liten pose (baby)spinat
25-50 gram parmesan, revet
1 ss god olivenolje
1 ss smør
litt sitronsaft
salt og pepper
basilikum, hakket
Tomatene: Legg tomatene i et ildfast fat med snittsiden opp. Ringle over litt olivenolje og strø på litt maldonsalt og bak tomatene i ovnen ved 175-200 grader varmluft, i ca 20-30 minutter.
Risottoen: Fres sjalottløk og hvitløk i smør, til løken blir blank og myk. Tilsett risen og la den surre med, til riskornene blir blanke. Tilsett hvitvinen og la det surre til vinen er kokt nesten inn. Spe med litt av kyllingkraften i flere omganger og rør godt underveis. Væsken skal koke nesten inn mellom hver speing. Når nesten all væsken er kokt inn tilsettes ertene slik at de får koke med et par minutter. Risen skal nå være al dente, dvs at det skal være litt tyggemotstand i den. La risottoen hvile et par minutter, før du tilsetter revet parmesan, smør og olivenolje. Smak til med sitronsaft, pepper og salt (om nødvendig). Fres spinaten raskt i en stekepanne sammen med litt smør eller olje, til den såvidt faller sammen. Tilsett spinaten og basilikum helt til slutt og rør det hele forsiktig sammen.
Laksen: Pensle en blanding av olivenolje og sitronsaft på laksestykkene og krydre med salt og pepper. Stek laksen ca 3-4 minutter på hver side i en grillpanne, til den er passe stekt. Har du ikke grillpanne kan du benytte vanlig stekepanne, eller steke laksen i stekovnen eller dampovn.
Server laksen sammen med risotto. Fordel tomatene på tallerkenen og server umiddelbart.

Oppskriften er hentet fra Trines matblogg.

Legg inn en kommentar

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d