Kyllinglår med risotto

Tomatrisotto
1-2 ss smør
2 sjalottløk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
2 dl risottoris
8 dl varm kyllingkraft
Litt sitronsaft
50 gram parmesan, revet
2 ss olivenolje
2 ss smør
sitronsaft
salt og pepper
en neve pinjekjerner, ristede
3-4 tomater, uten skinn og frø, i terninger
Begynn med risottoen ved å frese sjalottløk og hvitløk i litt smør i en kjele, til løken er blank og myk. Ha oppi risen og la risen surre med løken et par minutter, før du tilsetter hvitvin og koker den nesten inn. Spe med litt av kyllingkraften i flere omganger og rør godt underveis. Væsken skal koke nesten inn mellom hver speing.
Når nesten all væsken er kokt inn og konsistensen er riktig (risen skal være al dente, dvs at det skal være litt tyggemotstand i den) lar du risottoen hvile noen minutter, før du tilsetter parmesan, smør og litt av den beste olivenoljen din. Smak til med sitronsaft, pepper og salt (om nødvendig). Rett før servering vender du forsiktig inn tomatterningene og pinjekjernene.
Legg kyllingen i et ildfast fat. Pensle lårene med en blanding av olivenolje og sitronsaft og krydre med salt, pepper og friske krydderurter, eller kjøp ferdig krydrede kyllinglår. Stekes ved ca 200 grader i ca 30-35 minutter. Steketiden vil variere etter størrelsen på kyllinglårene. Sett gjerne på grillelementene de siste minuttene slik at du får fin farge og crispy overflate på kyllinglåret. La kyllinglårene hvile i minst 5 minutter før servering.

Server kyllingen sammen med risottoen.


Oppskrift inspirert av Trines matblogg

Legg inn en kommentar

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: