Chilikylling med chorizo, tomater og rotgrønnsaker


Til 2 personer trenger du omtrent:

4 poteter, i biter
2 gulrøtter, i skiver
1 pastinakk, i skiver
4-5 sjalottløk, delt i to
1 fedd hvitløk, finhakket
2 kyllingfileter, delt i 3-4 biter hver
1 dl kyllingkraft
1 liten boks hermetiske tomater
1 ts sambal oelek (chilipasta)
1-2 chorizo, i biter
maldonsalt og nykvernet sort pepper
frisk timian
 
Skrell poteter, gulrøtter og pastinakk og skjær opp som angitt ovenfor. Kokes i lettsaltet vann i ca 5-6 minutter. La grønnsakene renne godt av og fordel dem i bunnen av formen sammen med sjalottløk og hvitløk. Ringle over litt olivenolje og ha på litt salt og nykvernet pepper. Stekes ved 225 grader i ca 15 minutter, til grønnsakene er nesten møre.
Mens grønnsakene koser seg i ovnen krydrer du kyllingbitene med maldonsalt og nykvernet pepper. Brun kyllingen i en blanding av smør og litt olivenolje, til den får litt farge på alle sider. Legg kyllingbitene deretter oppå grønnsaksblandingen når den er ferdig forstekt, sammen med chorizo, hermetiske cherrytomater og grovt hakket timian.
Rør sammen hvitvin/kyllingbuljong og chilipasta og fordel det over formen.
Sett formen tilbake i ovnen og stek i ytterligere 15-20 minutter, til kyllingen og grønnsakene er passe stekt.
 

Legg inn en kommentar

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d