Persisk krokan

2 dl sukker
2 ss honning
3 ss smør
3-4 kardemommefrø
½ ts chillipulver eller cayennepepper
1 ts ingefærpulver, eller 1 ss finhakket fersk ingefær
50 g pistasjnøtter uten skall
50 g mandler, flådd og hakket
50 g hasselnøtter, grovhakkede
30 g sesamfrø
1 ts flaket havsalt (Finner du ikke flaket havsalt, bør du bare droppe saltet, vanlig strøsalt fungerer ikke. )

Bre litt bakepapir eller aluminiumsfolie utover kjøkkenbenken, eller på en bakeplate. Varm sukker, honning og smør i en stor teflonstekepanne til det er en lysebrun karamell. Pass på at det ikke blir for varmt, for om det brenner seg, må man begynne helt på nytt. Knus kardemommefrøene i hånden, og ha de små frøene opp i karamellen. Ha i chillipulver og ingefær.

Tilsett pistasjnøtter, mandler, og hasselnøtter. La dette småsteke i 2-4 minutter.
Ha i sesamfrø. Bre blandingen utover bakepapiret, fordel så karamellen så tynt du kan med en stekespade, eller slikkepott. Strø over litt salt, om du skal bruke det. Når krokanen har stivnet, brekk den i mindre biter, eller finhakk den om du skal ha den i iskrem.

Oppskriften kommer fra Taras.

Legg inn en kommentar

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d