Burger buns – Hamburgerbrød

8 burgerbrød

2.5 dl varmt vann
3 ss varm melk
3 ss tørrgjær, brukte den til pizzadeig
2 1/2 ss sukker
2 store egg
7.5 dl Tipo 00 mel
2.5 dl hvetemel
1 1/2 ts salt
2 1/2 ss smør, mykt
Sesamfrø

Start med å blande sammen vann, melk, gjær og sukker. La stå til det skummer, ca fem minutter . I mellomtiden, pisk sammen ett egg.

Fortsett med å balnde mel og salt, i en stor bolle. Tilsett smør og gni det inn med fingrene så det blir små klumper. Rør inn gjærblandingen og egget. Elt deigen i 10 minutt. Deigen skal være litt klebrig, jo mer mel du tilfører, jo hardere vil de bli når bakes .

Dekk bollen med plastfolie og la dem heve over natten, eller på et lunt sted til dobbel størrelse, 1 til 2 timer.

Når den er ferdig hevet har du den over på en bakeplate. Del deigen i åtte like deler. Rull forsiktig hvert stykke til en ball og legg de på bakeplate. Dekk løst med et stykke plastfolie og la brødene heve på et lunt sted i 1 til 2 timer.

Sett en langpanne med vann i på gulvet i ovnen. Forvarm ovnen til 200 grader. Pisk sammen ett egg, og pensle brødene. Dryss med sesamfrø. Stek de til de er gyldenbrune på toppen, ca. 15 min. Legg på rist og avkjø helt.

Før servering har du smør i en panne, deler burgerbrød i to, og steker kutteflaten i rundt 2 min.

Oppskriften kommer fra parsleysagesweet.com

Legg inn en kommentar

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: