Ribbe i mars sammen med jorskokkpuré og pæresalat

Til 4 personer
1 kg ribbe
Salt
Pepper
Fennikelfrø, knuste
1 løk
3 hele fedd hvitløk
2 laurbærblad
3-4 dl vann
1 ts ripsgele (rognebær eller eple går også fint)
6-7 jordskokk

Snitt striper i svoren og gnid den inn med salt, pepper og knuste fennikelfrø.

Skjær løken i båter og legg i bunnen av en leirgryte, sammen med laurbærblad og hvitløksfedd som gis et lite kakk med kniven for å få ut mest mulig smak.

Legg ribben med svorsiden opp, og hell vann i bunnen av formen, ikke hell vannet på den nykrydrede ribben. Sett ribben, med lokk på, i ovnen på 200 g i 2 timer. Etter to timer heller du av kraften i en kjele og setter ribben tilbake i ovnen, denne gang uten lokk, på 250 grader i ca 20 minutter. Etter dette setter du på grillen og følger nøye med. Nå vil svoren poppe i været. Ta ribben ut når du er fornøyd med resultatet og før svoren blir brent.

La ribben hvile. Kraften koker du inn til ca halvparten sammen med 1 god teskje ripsgele. Smak til. Hvis du synes den trenger litt salt, tilsetter du bittelitt soyasaus. Ferdig!

Jordskokkpuré
Skrell jordskokkene og ha dem over i en bolle med kaldt vann og noen dråper sitronsaft. Hvis du ikke tilsetter sitronsaft vil jordskokkene bli misfarget. Hell av vannet og fyll en gryte med vann og en klype salt. Kok jordskokkene møre og hell av vannet. Ha dem over i en blender og kjør til en fin puré sammen med en generøs smørklatt og ørlite salt.

Serves sammen med pæresalat.

Oppskriftene kommer fra Helles kitchen.

Legg inn en kommentar

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d