Hot dog

2 kg svinekjøtt
1 kg oksekjøtt
600 gr ister
1/2 l isvann
39 gr fint salt (13 gr pr kilo)
16 gr sennepspulver
12 gr malt pepper
30 gr paprikapulver, sweet
9 gr løkpulver
80 gr melkepulver
5-6 m fåretarm

Start med å skjære kjøttet i passende biter, slik at du enkelt får de gjennom kvernen. Fjern eventuelle sener. Kjør først på en kvern med 4.5 mm diameter, deretter 3 mm diameter. Ha over i poster og legg i kjøleskapet. Dette kan godt gjøres kvelden før det skal stappes.

Gjør klar alt krydderet og bland det sammen med deigen i en kjøkkenmaskin.

Skyll tarmene grundig med lunkent vann.

Når et passende stykke av tarmen er satt på pølsehorn, kan du begynne å kjøre farsen gjennom. Vent med å knytte knute i tarmen, til farsen kikker ut slik at du unngår luftboblerbobler. Hvis du får luftbobbler underveis, kan du stikke med en liten synål.

Pass alltid på at det ikke blir stappet i for hardt.  Når du når slutten, knytt en knute i tarmen. Fortsett med mer tarm inntil all farsen er brukt opp.

Og så skal pølsene svinges. Mål lengden på pølsen, klem litt om tarmen, hold enden og der du har klemt sammen og snu pølsen et par ganger. Nesten som et hoppetau. Fortsett med å svinge pølsene slik at de blir omtrent like lange, men husk å endre svingretning hver gang.

Legg pølsene på rist med en form eller lignende under, og sett dem i kjøleskapet til neste dag. Da vil de ha gitt litt væske, og smaken vil ha utviklet seg.

Dagen etterpå varmer du en stor kjele med vann opp til ca 80 grader og har pølsene oppi, hvor de skal ligge i ca 15 minutter. Ha de deretter i iskaldt vann slik at de ikke blir krøllet. Og så kan du steke dem i panne eller grill.

Du kan også pakke dem og fryse dem 🙂

Legg inn en kommentar

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: