Supersprø ribbe

Til 4 personer

1 ribbe, ca 2 kg
3 nellik, malt i en morter,
2 ts salt
1 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
øl 500 ml / en halvliter
2 mellomstore løk, partert,
3 sellerirot
1 kanelstang, delt i 3 deler
3 stk stjerneanis
2 ss sennepsfrø

For sausen
buljong 175 ml / 0,5 pints
1 ss ripsgele
2 ts Dijon sennep
pepper

Forbered ribben 2-3 dager i forveien, gni den inn med salt og pepper. Dekk den til og la den stå kaldt et par-tre dager.

Sett ovnen på 120 ° C

Legg kjøttet i en ildfast form, med svorsiden opp… ja, du leste riktig. Bland nellik med salt og gni inn i svoren, deretter blander du olivenolje og sitronsaft sammen, smør dette over svoren – dette bidrar til å lede varmen fra ovnen til svoren. Sett i ovnen, la den stå i 1.5 time.

Ta ut formen, sett temperaturen opp til 175 gr. Legg grønnsakene på siden sammen med sennepskorn, kanelstang og stjerneanis. Hell ølet over kjøttet. Sett inn i ovnen igjen, stek i 45 minutter.

Ta ut formen, legg kjøttet tilside, og ta ut grønnsakene og sil av kraften. Legg kjøttet tilbake og inn i ovnen for siste finish. På slutten skrur du opp varmen i ovnen, om nødvendig setter du på grillelementene. NB! følg med så den ikke blir brent…

Bland kraften fra ribben sammen med buljong, gelé og sennep, smak til med salt og pepper etter smak. Kok det ned i en kjele i noen minutter for å få en mer konsentrert smak. Smak evt til med mer sennep og ripsgele.

Serveres sammen med kokte poteter og grønnsaker. Er det snakk om selveste julaften så må det selvfølgelig være surkål til 🙂

Oppskriften er basert på en som jeg fant på bloggen eatinmykitchen

Legg inn en kommentar

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: