Eltefrie ciabatta

P1020056

12 ciabatta

250 gr hvetemel
250 gr Fibramel, evt sammalt hvete
1 ts tørrgjær
3 ts salt
4 dl hvetemel

Lag deigen i en bolle om kvelden (tar deg 2 minutter) før du legger deg. Du blander rett og slett først alle de tørre ingrediensene før du har oppi vannet. Bland godt til en jevn «røre», ha plastfolie over bollen og la den stå til dagen etterpå.

La den hvile til du kommer hjem fra jobb (hvis du gjør dette i hverdagen) neste dag (16, 17, 18, 19 tiden….)

Ha deigen over på en melet kjøkkenbenk, ta en deigskrape og «brett» hvert side inn mot midten. La den hvile ytterligere 2 timer. Har du ikke tid til to timer, så går det helt fint med 1, eller 30 min om du har skikkelig dårlig tid.. men, blir jo best etter 2 😉

Sett ovnen på 235c (kommer litt ann på ovnen). Deigen er klissete så bruk to deigskrape el. til å ta deler av deigen for å forme ciabatta. Ha deigen rett over på ett bakepapir kledd stekebrett, la hvile ca 20 min før du setter inn i ovnen.

La de steke ca 15 min.

Ta de ut av ovnen, sett det på en rist og la de avkjøles

Supre å ha i fryseren som tilbehør til supper eller andre godsaker!

Legg inn en kommentar

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: