Løkpai

P1020171

Til 4 personer

Paideig alla Tina Nordstrøm
50 g smør, romtemperert
4 dl / 255 gr hvetemel
1 1/2 dl / 140 gr melk
2 ts bakepulver

Fyll:
3 stk løk, gule
100 gr pancetta, evt bacon
1 boks creme fraiche
2 ss majones
1/2 ts vegeta, italiensk buljong
salt og pepper
parmesan og jarlsbergost

Start med paideigen. Sett ovnen på 200 grader. Bland alle ingrediensene til deigen kjør til en smidig deig i kjøkkenmaskin. Kjevle den ut og kle en paiform (24 cm) med den. Stek den i ca 5 min, ta den ut og la avkjøle.

Kutt løken i to, deretter i tynne skiver. La surre  i en panne gjerne sammen med litt smør, i godt og vel 30 min. Imens steker du pancettaen i en annen panne. Når løken er ferdig har du pancettaen over og blander inn creme fraice, majones, vegeta, litt raspet parmesan, smak til med salt og pepper.

Rasp ett lag med jarlsbergost over så er den klar for steking. Jeg lager den ofte dagen før og steker den 10-15 min på 200 gr, og så steker jeg den 20 min dagen etter på 210 gr.

Serveres sammen med salat.

 

Legg inn en kommentar

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d