Sara Bernhard i langpanne

P1020315

 

Fantastisk konfektkake fra Det søte liv. Mye bedre bilder der i tillegg 🙂

Ingredienser:

Mandelbunn:
400 g mandler
400 g sukker
4 ts bakepulver
6 eggehviter

Sjokoladekrem:
250 g smør
200 g melis
6 eggeplommer
2 barneskjeer kakao
2 ts vaniljesukker

Sjokoladeglasur:
200 g kokesjokolade
2 ss smør

Start med å male mandlene og bland inn bakepulver.

Pisk eggehvitene stive.

Tilsett sukkeret litt og litt og pisk til tykk marengs.

Vend i mandlene.

Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30×40 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 min. Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald. Dra så kaken forsiktig over på en rist (eller la kaken bli i langpannen hvis du har plass til å sette hele pannen i kjøleskapet eller har kjølerom).

Til sjokoladekremen piskes mykt smør sammen med melis. Pisk inn eggeplommene til en luftig smørkrem. Pisk til slutt inn kakao og vaniljesukkeret.

Bre sjokoladekremen over den kalde mandelbunnen i et jevnt lag. Renskjær eventuelt kantene på kaken. Sett kaken så kjølig i et par timer (se tips).

Smelt kokesjokoladen sammen med smøret. Smør sjokoladen over den kalde kaken i et tynt lag. Lag eventuelt litt mønster i sjokoladen med en gaffel. Sett kaken kjølig igjen, til sjokoladeglasuren stivner.

Del kaken opp i firkanter med en skarp kniv. Og ha over på serveringsfat, eller i aluminiumsfolie for å fryse ned.

Tips:

  • Mandelbunnen må være helt kald når du smører på sjokoladekremen, ellers vil den smelte inn i kaken. Det er også viktig at kaken med sjokoladekremen er helt kald når du smører på sjokoladeglasuren. Sett den i kjøleskapet eller i fryseren 1 time.
  • Kaken holder seg god i mange dager! Oppbevares kjølig, ellers blir den klissete. Hvis du har den i kjøleskapet, bør du pakke kaken inn i plast så kantene ikke blir tørre. Kaken kan også fryses,  kakene tiner superraskt!

Legg inn en kommentar

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: