Myke vårruller med reker og mango

springrolls

Til to personer

6-8 ark med rispapir
300 g rensede reker
Salat
1/2 agurk, i staver
1/2 mango, i staver
4 vårløk, i staver
frisk koriander og mynte

Chilisaus
1/2 rød chili, finhakket
1 hvitløksfedd, finhakket
0.5 ss finrevet frisk ingefær
1/2 lime, saften
1 ss soyasaus
1 ss vann
1 ss brunt sukker
litt salt
frisk koriander, hakket

Start med chilisausen, slik at smakene får satt seg. Bland sammen alle ingrediensene utennom korianderen,  og kjør dem med stavmikser, til du får en jevn saus. Smak til med sukker og eventuelt litt salt. Tilsett korianderen til slutt.

Rens rekene. Skjær agurk, mango og vårløk opp i tynne staver. Riv av blader av salaten og vask dem godt. Kjør dem i en salatslynge eller lignende slik at de er helt tørre.

Finn frem et rent kjøkkenhåndkle som du fukter lett og legger på benken foran deg. Finn frem en rund bolle/dyp tallerken som er litt større en rispapiret, og fyll den med lunkent vann. Ta et rispapir og dypp det i vannet mellom 10 og 15 sekunder og legg det deretter forsiktig oppå kjøkkenhåndkleet. Legg et salatblad ca. 2 ½ cm fra kanten på rispapiret, og fordel reker, mango, agurk, vårløk, mynte og koriander (1-2 blader av hver) over. Pass på at du ikke har på for mye fyll. Pakk rispapiret stramt rundt fyllet, brett inn sidene og rull det hele sammen. Legg vårrullene på et fat og dekk dem med et fuktig kjøkkenhåndkle. Oppbevar vårrullene i kjøleskapet dersom du ikke skal servere dem umiddelbart. Det går også helt fint og bare sette alt på bordet og lage de etterhvert som du spiser.

 

Oppskriften kommer fra Trinesmatblogg

Legg inn en kommentar

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: