Jamie sin ostekake med bær

p1020943

Til 6 personer
400 gr kremost, romtemperert
3 egg, lett pisket
150 gr ren melis
1 vaniljestang, frøene
200gr frosne bær, tinte (som ripsbær, blåbær eller bringebær)

Kakebunn
100 gr smør, kviteseid, kaldt og hakket
200 gr hvetemel
0.8 dl melk

Start med å lage bunnen, gni smør og mel sammen til blandingen ligner brødsmuler. Rør i en klype salt, “kutt” inn melken ved hjelp av en kniv, 1 ss om gangen, til det er blandet. Jeg kjørte alt i thermomixen funket som bare det.

Legg deigen i plastfolie og avkjøl den i 30 minutter.

Sett ovnen på 200 ° C. Kjevle ut deigen på en melet arbeidsflate til den er 0.5 mm tykk, legg den i en kakeform, deigen skal være 20cm  i diameter og 5cm høy. Ha bakepapir i bunnen og legg på steiner, mynter el. som vekt. Stek deigen i 15 minutter, fjern vektene og papiret. Stek i ytterligere 8-10 minutter til den er gyllen. Ta den ut av ovnen og sett ned temperaturen til 160 ° C.

I mellomtiden blander du sammen kremost, egg, sukker og vanilje i en kjøkkenmaskin. Om blandingen er veldig flytende – som min var – vent med  helle bærene over toppen til den har satt seg i ovnen – jeg ventet ca 40 min.

Sett kakeformen inn i ovnen og stek i 1 time – min måtte ha 1 time og ca 40 min. Kjenn etter med en stekepinne.

Serveres varm eller kald.

p1030217

Oppskriften kommer fra mitt nye favoritt matblad deliciuos fra Australia. 

 

Legg inn en kommentar

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: