Sprøstekt fiskefilet med sursøte grønnsaker

dsc00268

2 personer

500 gr fiskefilet; uer, torsk, laks…..
1 løk
1/2 rød paprika
1/2 gul paprika
1 gulrot
1/2 dl ananasjuice
1.5 ss sukker
1.5 ss eddik (7%)
3 ss Heinz ketchup
1/2 ss soyasaus
2.5 cm frisk ingefær
1 rød chili
1-2 vårløk
1 fedd hvitløk
sals og pepper
kokt ris til servering

Rens og skjær løk, paprika og gulrot i strimler. Fres grønnsakene i litt olje påsterk varme til de er knapt møre. Legg dem over på en tallerken. Bland ananasjuice, sukker, eddik, ketchup og soyasaus i en liten kasserolle. kok opp og la sausen småkoke i 5 min. Trekk til side og tilsett grønnsakene. 
Skrap skinnet på ueren og del filetene i pene og jevne stykker. Krydre stykkene med salt og pepper og lag småsnitt gjennom skinnet. Skrell ingefæren. Skjær ingefær, chili og vårløk i fyrstikktynne strimler, og hvitløk i tynne skiver. 
Varm en stekepanne og stek fisken i litt olje med skinnsiden ned til skinet er sprøtt og gyllent. Snu filetene og stek videre i ca 30 sek. Legg den ferdigstektefisken over på en tallerken så lenge. 
Vask og tørk stekepannen og varm den med litt olje. Fres hvitløk, chili og ingefær i noen minutter. Trekk pannen til side og bland inn vårløken. Drypp litt soyasaus overfisken og topp med vårløkmiksen. Server med de sursøte grønnsakene og kokt ris. 

Nok en fantastisk oppskrift av Lise Finckenhagen.

Legg inn en kommentar

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: