Kathi ruller

DSC00645

Til 5-6 personer

Til lefsen
600 gr mel
2 1/2 ts salt
2 ts tørrgjær
1 ts sukker
3 dl vann, lunkent
120 gr smør, romtemperert

Til fyllet
2 kyllingbryst, ca 300 gr pr bryst
2 gule løk, store
2 fedd hvitøk
2 gulrøtter
2-3 ss rød karripasta
1 ss chilipulver
2 ts spisskummen
1 ss hot karripulver, hot madrass el
1 ss tomatpurè
4 tomater
1 bunt koriander
1 bunt vårløk
2 røde chili
4 ss yoghurt
2 dl vann
salt
solsikkeolje

Myntedressing
1.5 dl yoghurt, naturell
mynte
koriander
limesaft
Salt og pepper

Tilbehør
1/2 agurk
2 tomater
1 rødløk
1 pose koriander
Bladsalat

Indisk lefse
Start med å lage lefsen. Bland 560 gr mel sammen med resten av de tørre ingrediensene. Ha i vannet og elt i 5 minutter. Dekk til bollen og la den hvile i 1 time.
Del deigen i 8 like deler. Rull de deretter til en ball og pakk de løst inn i plastfolie.
Om du ikke skal bruke alle samme dag, kan du fint legge de i kjøleskapet nå, bare husk å ta de ut i god tid før du skal kjevle de.
La deigballene hvile i 20 minutter. Kjelve de ut til store lefser, på størrelse med en middagstallerken. Smør på det romtempererte smøret, 15 gr pr ball. Rull sammen til en pølse og kveil de sammen igjen – akkurat som å lage kanelsnurr  (se bilde under).
Kjevle de ut igjen til samme størrelse som sist. Lefsene stekes på middels temperatur i en tørr stekepanne. Stekes til de har fått noen gylne partier på hver side. La de gjerne ligge i stekeovnen på rundt 60 grader, mens du steker de andre.
Om du ikke har “tid” å lage lefsene kan du servere de sammen med nanbrød, eller så går det sikkert fint med pitabrød og. 

DSC00644

Fyll
Skjær kyllingen i passe småt biter. Grovhakk grønnsakene. Stek kyllingen i en varm panne i olje. Når den er gyllen tar du den opp og setter til side. Ha løk, gulrot, hvitk, chili, tomatpurè og krydder i pannen og la det putre til alt blir mykt.
Tilsett vann og ha kyllingen tilbake og ha kyllingen tilbake i gryten. La det putre i 15-20 minutt før du tilsetter tomat, vårløk og koriander. Bland godt. Rett før servering har du i yoghurten, smak til med salt.

Myntedressing
Hakk urtene, ca 1-2 ss av hver, bland godt og smak til med salt og limesaft.

Servering
Ha fyllet på lefsen, jeg fortrekker å rulle som en rull, og legger det i den ene enden, men ikke noe i veien for å legge det i midten og spise som en wrap. Ha på de ferske grønnsakene og topp med myntedressingen.

DSC00648

Oppskriften er basert på en fra kokeboken “Gatemat” av Stian Floer og Jan Robin Ektvedt.

Legg inn en kommentar

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d