48 Smørkylling alla Chef Saransh Goila

Oppskriften til sausen er til 4-5 personer
Tandoori kylling – mengden til marinaden holder til 4 kyllinglår
Kyllinglår, 1.5 pr person
50 g gresk yoghurt
1 ½ ts rapsolje
25 g ingefær og hvitløk pasta
1 ss Kashmiri rød chili paste / evt Sambal olek og 1 ts tørket Kashmiri krydder
1 klype kardemomme
¼ ts Garam Masala
½ ts salt

Basen til sausen
1/2 kanelstang
1 laurbærblad
4 hele nellik
1 liten bit muskatnøtt
5 grønne kardemomme kapsler
1 kg Tomater, grovhakkede (ca 10 stk)
250 g løk, grovhakket (ca 2 stk)
2 fedd hvitløk, grovhakket
60 g cashewnøtter
1 ts honning
150 ml vann
150 ml melk
3 ts koriander, kvernet
1 ½ ts Kashmiri chili pulver
2 ss fenugreek blad (bukkhornkløver)
salt
70 g smør
2 ss fløte

Tadka
½ ts Kashmiri chili pulver
70 gr løk, finhakket
20 gr hvitløk, finhakket
40 gr smør
1 ½ ts vegetabilsk olje

Kullsmør (dette må du ikke skippe)
50 gr smør
1 stort stykke grillkull (fra grillen)

Ristet Kasoori Methi
4 ss fenugreek blad (bukkhornkløver)

Roomali Roti (ca 5 stk)
250 gr hvetemel
1/2 ss salt
1/4 egg
20 gr banan
0,5 ts sukker
1.5 dl vann
1.5 dl melk
0,5 ss vegetabilsk olje
20 gr smør

Syltet løk
150 dl eddik
1.5 dl vann
1.5 dl sukker
8 hele nellik
3 stjerneanis
1/2 kanelpinne
2 laurbærblad
12-15 svart peppekorn
3 ss saft fra syltet rødbet
100 gr sjalottløk, i tynne skiver
salt

Koriander og Mynte Chutney
2 håndfull koriander, finhakket
1 håndfull mynte, finhakket
80 gr peanøtter, ristet
2 grønne chili
2,5 cm stykke ingefær, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
3/4 ts salt
25 gr sitronsaft
4 ss vann

Dette er en stor og lang oppskrift, men så verd det. Du kan godt lagt basen til sausen og f.eks. chutneyen dagen før. Og lag mye saus, så har du i fryseren til en annen gang 👍

Husk å fyre opp kullgrillen i god tid før du skal grille.

Tandoori Chicken
Start med å bene ut kyllinglårene. Ha kyllingkjøttet og alle ingrediensene til marinaden i en bolle og bland godt slik at kyllingen er helt dekt. Dekk til og sett til side i kjøleskapet, minst 1 time.

Basen til smørsausen
Ha kanelpinne, laurbærblad, nellik, fenugreek blad (bukkhornkløver) og grønn kardemomme i en “krydder-beholder” eller en firkantet tøyfille som bindes til en pakke.

Ha tomater, løk, hvitløk, cashew nøtter, honning, vann, melk, malt koriander, kashmiri chili pulver, en god klype salt, smør og krydderposen i en trykkoker. Fest lokket, få det på kok, høyt trykk og la det stå i 30 minutter.

Slipp trykket ut av trykkokeren og åpne lokket, fjern krydderposen. Nå skal resten av basen kjøres med en blender til den er helt glatt. Sett til side.

Tadka
Varm smør og olje i en gryte, tilsett løk og fres til den er gylden. Tilsett hvitløk og fres i ett minutt. Tilsett Kashmiri pulver og stek i 1 minutt.

Bland Tadka sammen med basen til smørsausen. La sausen småkoke i 10-12 minutter, sett til side.

Kullsmør
Ha smør i en liten metallbolle eller gryte. Bruk tang å ta et stort stykke varmt kull fra grillen og legg i bollen på toppen av smøret. Sett bollen oppå smørkyllingsausen og dekk det til med aluminiumsfolie slik at bollen fylles med røyk, la den stå i 7 minutter. Ta av folien og fjern kullbiten, sil deretter smøret og ha det oppi sausen. Tilsett fløte og rør godt, smak til med salt.

Bukkhornkløver
Ha bukkhornkløver i en stekepanne, stek til det slipper aroma og røyker lett. Ta bort fra varmen knus det i håndflaten, tilsett 2 ts i smøykyllingsausen, smak evt til med mer om nødvendig.

Tandoori Kylling
Ha kyllingen på grillen og grill i ca 15-20 minutter. Fjern fra grillen og ha på et skjærebrett, del i passe biter. Ha over i smørkyllingsausen når du er klar for å servere.

Butter Roomali Roti

Bland mel og salt i bollen til en kjøkkenmaskin. I en annen bolle blander du egg, banan, sukker, vann og melk sammen i en blender til den er glatt. Hell sakte eggeblandingen oppi melblandingen, kjør på middels hastighet til deigen er myk og elastisk, ca 3-4 minutter. Tilsett olje og bland i ytterligere 2 minutter. Dekk med plastfolie og sett til side for å hvile i 20 minutter.

Syltet løk

Bland eddik og vann i en liten kjele over høy varme og kok opp. Ha oppi alle krydderne og rødbetsaft, reduser varmen til medium og la det putre i 15 minutter. Sil væsken og ha i en ren kjele. Tilsett sukker og salt, kok opp igjen, slik at sukker og salt er oppløst. Legg sjalottløk oppi og skru av varmen, sett til side minimum 30 minutter, snu på løken hvert 10 minutter for å sikre at de er jevnt syltet.

Mint chutney

Bland alle ingrediensene i en blender, til du har en tykk chutney. Overfør til en bolle og juster krydder etter smak, dekk til med plastfolie og sett til side til servering.

Steke Butter Roomali Roti

Smelt smør i en gryte eller mikrobølgeovnen, pensle i en stekepanne.
Ha godt med mel på en ren arbeidsflate. Del deigen i 90g pr porsjon. Kna deigen i litt ekstra mel til deigen er glatt og ikke lenger klissete. Rull ut så tynt og jevnt som mulig slik at deigen er så tynn det er nesten gjennomsiktig, rist av alt overflødig mel.

Stek i den varme pannen, snu deigen hvert 15 sekund slik at den ikke svir seg. Brett brødet i tre deler for å lage et langt rektangel, og brett i tre deler igjen for å lage en firkant, fortsette å vende brødet fra side til side til den er gjennomvarm.

Når det er ferdig stekt, tar du Roti firkanter bort fra pannen, brett ut og pensel med smeltet smør. Brett Roti opp pent igjen og sett til side, hold den varm i oven på rundt 60 grader, frem til servering.

Servering
Ha kylling og saus over i en serveringsbolle. Ha et dryss av stekt Kasoori Methi over. Server sammen med ris og resten av tilbehøret.

Oppskriften er basert på Chef Saransh Goila sin smørkylling

Legg inn en kommentar

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: