Trines klin kokos tomatsuppe

Til 4 personer

1 rødløk , grovhakkes
1 fedd hvitløk , finhakket
1/2 dl olivenolje
3 stilker stangselleri , i små biter
1 ss tomatpuré
10 tomater, ferske, skåldes og deles.
3-4 dl kokosmelk
1 1/2 ts sukker
50-100 g smør
salt
frisk koriander

KRUTONGER
2-4 skiver landbrød eller loff, i terninger
olivenolje
maldonsalt (litt)

Start med å skolde tomatene, ta deretter av skinnet.

Deretter har du olje i en gryte og freser løken på middels varme, løken skal være myk. Ha oppi hvitløken og stangsellerien, la det surre med ett par minutter. Lag en liten grop som du har tomatpureen oppi, la den surre ett par minutter før du blander den inn i løkblandingen. Ha oppi tomatene og rundt 3 dl kokosmelk. Nå skal suppen få ett oppkok og deretter la den putre til grønnsakene er møre, ca. 15 minutter.

Kjør suppen glatt med stavmikser slik at du får en jevn suppe, rør inn smøret til slutt. Om du ønsker en sterkere kokossmak kan du tilsette litt mer av kokosmelken. Smak til med sukker og eventuelt litt salt.

Men suppen står å putrer lager du til krutongene. Ha brødterningene i en bolle, hell over olivenolje og dryss over salt, bland godt. Ha brødterningene over på ett bakepapir. Stek dem i ca 5 minutter på 200 grader.

Server suppen rykende varm med krutongene og litt koriander på toppen.

Oppskriften er basert på denne fra Trines matblogg

Legg inn en kommentar

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d