Kremet pasta med kylling og sopp

En herlig pasta i en kremet parmesansaus med kylling, sopp og spinat.

Til 2 personer
1 ss olivenolje
3 ss smør
1 kyllingbryst, rundt 350 gr
Salt og pepper
3-4 Aromasopp, i skiver

250 gr tagliatelle

Parmesansaus:
1 fedd hvitløk
1 ss hvetemel
1.5 dl kyllingbuljong
1.5 dl matfløte
0.5 dl revet parmesanost
salt og pepper
1/2 ts hvitløkspulver
1.5 dl spinat

Start med å krydre kyllingbrystet med salt og pepper, sett til side.

Ha 1/2 ss olje og 1 ss smør i en stor stekepanne. La smøret smelte over middels høy varme. Når pannen er varm har du kyllingen oppi, stek den rundt 4 minutter på hver side, etter ca 8 minutter har du den over på en tallerken. Når den har hvilt litt skjærer du den opp i passe biter. Det gjør ingenting om den ser litt rosa ut, da kan du bare ha den ett par minutter ekstra oppi sausen før servering.

Ha den soppen og resten av oljen og 1 ss av smøret i pannen. Stek i rundt 5 minutter, soppen skal se fin og mørk ut. Ha dem over på på en tallerken.

Husk å koke pastaen 🙂

Så var det sausen, tilsett resten av smøret i pannen, la det smelte, ha oppi hvitløk og la den surre ett par minutter. Tilsett 1 ss mel og stek det ett par minutter. Tilsett kyllingbuljong, og fløten. La det putre ett par minutter før du har parmesanosten, salt, hvitløkspulver og pepper oppi. Smak på sausen og juster eventuelt krydderet.

Tilsett spinat og la den smelte inn i sausen, deretter har du i soppen, bland den godt inn. Tilslutt har du kyllingen oppi og la den varmes opp igjen i 2-3 minutter.

Serveres sammen med pasta og nyrevet parmesan.

Legg inn en kommentar

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: