Kylling med currysaus

En fantastisk currysaus servert med crispy kylling. og en herlig salat.

For 2 personer
1 kyllingbryst, ca 300 gr
Mel
Panko/Cornflakes, knust 50/50
1 egg

Saus
2–3 ss olje
1 løk, finhakket
1 fedd hvitløk, knust
2,5 cm stykke ingefær, finhakket
1 ts gurkemeie
2 ss mildt karrypulver
1 ss vanlig mel
2.5 dl kyllingkraft
1.5 dl kokosmelk
1 ts soyasaus
1 ts sukker, etter smak
1 ts miso

Mix salat, crispy
2 ss Dressing (se under)
1 ss syltet reddik eller ingefær, eller japanske sylteagurk, kan sløyfes
Ris til servering

Start med å lage currysausen. Ha olje i en gryte, middels varme. Ha oppi løk, hvitløk og ingefær og stek til de er myke. Skru ned varmen og tilsett krydder, la det surre med i 2–3 minutter. Tilsett melet og rør godt sammen før du tilsetter kyllingkraften. La det surre i ett par minutter før du tilsetter kokosmelk, soyasaus, sukker og miso etter smak. La den stå og surre i rundt en halv time, sausen siles før servering.

Kutt kyllingbrystet nesten i to og åpne det ut som en bok. Plasser det mellom to stykker plastfolie og slå med en kjevle, skal være ca 1 cm tykk. Krydre med salt og pepper.
Ha melet, eggene og brødsmulene i 3 separate boller, og dypp kyllingbrystet først i melet, deretter egget og til slutt brødsmulene.

Stek kyllingbryster i en panne med olje, kjernetemperatur skal være 62 grader. Skjær kyllingen i strimler på skrå. Server med ris, currysaus og salat, ha dressing på salaten.

Dressing
Bland sammen 2 ts finhakket sjalottløk, et 2,5 cm skrelt og revet ingefær, 1 knust hvitløksfedd, 1 1/2 ss risvineddik, 1 ss tomatketchup, 1 ss vann, 100 ml vegetabilsk olje og 3 ss lett soya saus i en bolle og visp sammen til den er glatt. Oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 3 dager.

Legg inn en kommentar

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: