Ovnsstekt kylling

En herlig oppskrift på helstekt kylling. Oppskriften er basert på en som lages hos Zuni café i San Francisco. Det finnes ett uttall versjoner og dette er en av de, som vi er utrolig fornøyd med.

Til 2-3 personer

1 kylling, hel, på rundt 1 kg
Ciabatta/fransbrød
0.5 dl kyllingkraft
extra virgin olivenolje
Salt og pepper
1 liter ruccola
2 ss hvitvinseddik
1 ts dijon sennep
3 vårløk, finhakket
Salt
pepper

Tørr saltlake: Finn frem rene redskaper og vask hendene godt, snu kyllingen opp ned. Klipp bort ryggraden og fjern hele beinet som sitter mellom kyllingbrystene. Fjern også ekstra fett som måtte være der. Når du har fått delt den skyller du den godt og klapper den tørr. Lag ett lite kutt på det myke benet under brystet, snu den rundt og trykk kyllingbrystet godt ned for å få flatet det litt ut.

Nå skal den saltes. Først må du lage luftlommer under skinnet, start fra kanten og skyv en finger inn under skinnet på hvert av brystene. Bruk fingertuppen til å løsne en hudlomme forsiktig på utsiden av den tykkeste delen av hvert lår. Bruk fingeren til å skyve inn salt i alle lommene. Dryss litt av saltet rett inne i hulrommet, på ryggraden.

Vri og legg vingespissene bak skuldrene og snu leggene innover. Legg i kjøleskap i minst 24 timer og opptil 2 dager for de større kyllingene.

Start med brødsalaten: Skjær brødet i passe store biter, skal være krutonger i salaten, skjær av all skorpen. Ha over 0.5 dl kyllingkraft og 2 ss over olivenolje.
Ha de over i en stekepanne som tåler å stå stekeovnen. Krutongene skal dekke hele bunnen i pannen.

Plasser kyllingen over brødbitene, ha godt med smør inn under skinnet. Pensle den med 2 ss extra virginoil og ha over salt og pepper.

Steking:
Smør skinnet med rapsolje. Forvarm ovnen til 220 grader. Sett stekepannen inni ovnen og la stå i rundt 45 min. Etter 20 min settes varmen ned til 200 grader. Når den er ferdig skal brystet ha 72 grader og låret rundt 80 grader.

Ha kyllingen over på en skjærefjøl. Løsne litt på brødbitene som er i pannen, så de ikke fester seg til bunnen.

Vinagrette
2 ss hvitvinseddik
1 ts dijon sennep
Salt
pepper


Visp godt sammen. Mens du visper har du i 0.25 dl extra virgin oil.
Ha i 3 vårløk, finhakket.

Så tilbake til kyllingen, start med å løsne kyllinglårene. Kutt av underlåret (drumstick).
Del kyllingen i to, mellom brystet. Del brystet i passe store biter.

Salaten
Ha brødkrutongene oppi sammen med ruccolaen, få med alle saftene fra både skjærefjøl og panne. Ha oppi dressingen og bland godt.

Server kyllingen sammen med salaten.

Legg inn en kommentar

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: