Kyllingsalat med smak av Hellas

Opplev fortryllende smaker av Hellas med denne deilige kyllingsalaten! Saftig kylling, kremet tzatziki, frisk agurk og løk, toppet på en sprø grønn salat – perfekt for late sommerdager!

Til 2 personer
1/2 dl gresk youghurt
1 ss god olivenolje
300 gr kyllingbryst, i terninger
2 hvitløksfedd, finhakket
1 sjalottløk, finhakket
1/2 ts røkt paprika
1 ts oregano
chiliflak
Salt og pepper
1/2 agurk, i terninger
1 avokado, i terninger
1 ss sitronsaft
100 gr fetaost
Grønn salat
1/2 rødløk, i skviver
10 cherry tomater, delt i to
Tzatziki

Bland sammen yoghurt, olivenolje, hvitløk, sjalottløk, paprika, oregano, chiliflak og en klype salt og pepper, ha oppi kyllingen. La det marinere i 30 minutter på kjøkkenbenken eller over natten i kjøleskapet.

Om du bruker airfryer til kyllingen så kjører du den i rundt 10 min på 200 grader, snu litt på den underveis,skal være god stekeskorpe på kantene.

Tar du den i stekeovnen så forvarmer du ovnen til 220 grader, ha kyllingen på en bakeplate og stek i 10 minutter, snu litt på den og stek videre i 5-10 minutter, til den er gjennomstekt. Tilslutt setter du på grillelementen og har de inni 1-2 minutt, kyllingen skal være litt forkullet på kantene.

Bland sammen i agurk, avokado, sitron, salt og pepper. Ha grønn salat i en bolle, topp med kylling, agurk/avokado, fetaost, løk og tomater. Server tzatziki og godt brød ved siden av.

Tzatziki
1,25 dl gresk yoghurt
1/4 agurk
1/2 fedd hvitløk, finhakket
1/2 sitron (kun skallet)
1/2 ts sitronsaft
1 ts god olivenolje
Salt og pepper

Bland sammen yoghurt, hvitløk, revet sitronskall og sitronsaft.

Riv agurken og press ut vannet, sånn at ikke dressingen blir helt flytende, ha agurken oppi yoghurtblandingen og tilsett olivenolje, bland godt og smak til med salt og pepper og evt litt mer sitronsaft.

Lag den gjerne i god tid før servering sånn at smakene får satt seg.

Legg inn en kommentar

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: