Pannestekt laks med lun spinatsalat, sennepsaus og potetchips

ca. 400 g laks, i porsjonsstykker
poteter, i skiver
salt og pepper
smør eller olje til steking

Lun spinatsalat
1 stor rødløk, i båter
1 fennikel, strimlet
3 vårløk, i biter
1 stor pose frisk spinat (ca. 250 g), skylt og renset
olje til steking
salt og pepper
eventuelt litt frisk dill

Sennepsaus
2 ss grov sennep
2 hvitløkfedd, finhakket
ca. 1 dl god olivenolje
3-4 ss hvitvinseddik
revet skall av ca. 1/2 sitron
salt og pepper

Sett stekovnen på 225 grader (over- og undervarme). Skjær potetene i tynne skiver og fordel dem på et bakepapirkledd stekebrett. Stekes på midterste rille til potetene er møre og har en gyllen overflate på begge sider, etter 30-40 minutter avhengig av størrelsen på potetene.

Ha ingrediensene til sennepsausen i et glass eller lignene, og rist det hele god sammen. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt mer olivenolje/hvitvinseddik om nødvendig (smak deg frem til en riktig balanse).

Fres rødløk og fennikel i smør eller olje, til løken er blank og myk. Tilsett vårløken etter et par minutter, og la den surre med. Rett før servering tilsettes spinaten, og rør forsiktig sammen. Krydre med salt og pepper. Salaten er ferdig når spinaten har falt sammen.

Krydre laksen med salt og pepper og stek den i litt smør eller nøytral olje i 2-3 minutter på hver side, til den er passe stekt. Pass på at du ikke steker laksen for lenge, den skal heller være litt rå enn for mye stekt. La laksen hvile noen minutter før den serveres.

Nok en favoritt fra Trines matblogg.

Legg inn en kommentar

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d