Fiskekaker

Ikke mye som kan slå hjemmelagde fiskekaker – prøv selv 😉

1 kg seifilet, eller Lyr/Hyse
30 gram fint salt
170 gr potetmel
1 liter H-melk
1 liten løk, finhakket

Start med å skjære opp fisken i fileter, ta bort beinet i midten. Deretter kjøres fisken i kjøttkvernen, ikke noe foodprossesor her – da blir ikke resultatet like bra 😀

Nå kan du finne frem kjøkkenmaskinen og kjøre den kverna fisken sammen med saltet, kjøres i rundt 10 min. Pass på å skrape ned langs sidene sånn at alt blir blandet godt. Nå kan du begynne å spe med melken og potetmelet, når det er ferdig spedd kjører du videre i 10 minutter. Helt på slutten har du den finhakkete løken oppi, bland godt.

Varm en stekepanne og start med å ha oppi fiskefarsen i passe størrelse. Pannen skal være ganske så varm, stek de rundt 2 min på hver side, snu de ett par ganger. Skal du spise de med en gang må du steke litt lenger, men dette blir såpass mange at det er bare å fryse ned for å nyte senere.

Serveres på bestemors vis 👏

Oppskriften er laget med stor inspirasjon hos jentan på båly

Legg inn en kommentar

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: