Thai fiskekaker med gulrotsalat

400 g hyse-/seifilet
1 egg
ca 1 dl melk
1 ts salt
2 stk vårløk
1/2 rød paprika
1 fedd hvitløk
1/2 stk rød chili (eller mer)
ca 1/2 ss reven/finhakket ingefær
ca 0.5 dl finhakket fersk koriander
limebåter
grovkvernet pepper etter smak
1-2 ss olje
1 ss smør

Fremgangsmåte:
Grovhakk fiskekjøttet. Pass på at alle beina er fjernet. Tilsett fiskekjøttet og salt i food prossessoren eller en bolle. Kjør noen runder til fiskekjøttet har fått most seg litt, enten i food prosessor eller med stavmikser.  Tilsett så egget og kjør noen runder til. Spe på med melken (litt og litt) tilslutt. Pass på at du ikke kjører farsen for lenge for da blir den fort for varm og kan skille seg. Ha sfarsen over i en bolle når du er ferdig.

Vask og finhakk vårløk, ingefær, chili, paprika og koriander og tilsett i fiskefarsen. Ha også i pepper! Bland godt. Stek gjerne en prøvekake og smak om det er noe som mangler. Stek kakene i olje og smør på medium varme til de har fått en fin gyllen farge og er gjennomstekte. Server med limebåter, vanlig eller stekt ris, eller kun en gulrotsalat og litt sweet chili saus.

Oppskriften kommer fra Sunne fristelser

En kommentar om “Thai fiskekaker med gulrotsalat

Legg til din

Legg inn en kommentar

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: