Eltefrie rugrundstykker med solsikkekjerner

Disse rundstykkene er “eltefrie”, det vil si at deigen røres raskt sammen, heves leeeenge og bearbeides minimalt før de stekes. De blir luftige med sprø skorpe, og er selvsagt også kjempegode på smak. Oppskrifter på andre eltefrie brød finner du her.
Til 8-10 rundstykker:
3 dl kaldt vann
5 gram fersk gjær (eller 1 /2 ts tørrgjær)
150 gram sammalt rug, finmalt
240 gram hvetemel
1 ts salt
1 ss honning
solsikkekjerner

Rør ut gjæren i vannet, og tilsett deretter alle ingrediensene med unntak av solsikkekjernene. Rør deigen raskt sammen med en sleiv eller lignende. Deigen skal være klissete, men ikke renne utover. Kle bollen med plast eller sett på lokk, og la deigen heve i romtemperatur over natten (ca 8 timer eller lengre).
Strø godt med mel på bakebordet og skrap ut deigen. Brett alle hjørnene inn mot midten minst en gang. La den hvile i ca 1 time. 
Sett samtidig ovnen på 275 grader og sett et bakebrett i ovnen. Rundstykkene blir best om de stekes på en stekeplate (eller bakestein) som allerede er oppvarmet.
Lag en deigpølse og del den i 8-10 omtrent like store biter. Sett rundstykkene på det oppvarmede brettet og sett brettet umiddelbart inn i ovnen igjen. Senk temperaturen til 250 grader og stek rundstykkene i 11-13 minutter, til de er gjennomstekte. Avkjøl rundstykkene på rist.
Rundstykker du får til overs kan du fint putte i fryseren. La rundstykkene tine og varm dem deretter i ovnen ved 200 grader varmluft i ca 3-4 minutter, så er de som nybakte igjen.

Legg inn en kommentar

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d