Vossakorv

IMG_20170902_173058

1.2 kg lam
600 gr svin
350 gr spekk
40 gr salt
75 gr potetmel
10 gr sukker
1/4 ts muskat, malt
1/4 ts ingefær, malt
4 dl kraft, iskald
6 isklumper

Start med å skjære kjøttet i passende biter, slik at du enkelt får de gjennom kvernen. Fjern eventuelle sener. Kjør igjennom kjøttkvernen. Ha over i poster og legg i kjøleskapet. Dette kan godt gjøres kvelden før det skal stappes.

Ha kjøttet i food prosessor eller thermomix og bland det med salt, eller bland for hånd.  Sett tilbake i kjøleskapet i ca 1 time.

Gjør klar alt krydderet.

Ha farsen i en kjøkkenmaskin og bland med krydder. Det er svært viktig at kjøttdeigen blandes svært grundig. Spe med kraften, tilsett langsomt isklumper, mens den kjøres, til du har en god og homogen masse. Men pass på at fyllet alltid er kaldt. Hvis det begynner å bli varmt, ta det en tur i kjøleskapet.

Skyll tarmene grundig med lunkent vann.

Når et passende stykke av tarmen er satt på pølsehorn, kan du begynne å kjøre farsen gjennom. Vent med å knytte knute i tarmen, til farsen kikker ut slik at du unngår luftboblerbobler. Hvis du får luftbobbler underveis, kan du stikke med en liten synål.

Pass alltid på at det ikke blir stappet i for hardt. Når du når slutten, knytt en knute i tarmen. Fortsett med mer tarm inntil all farsen er brukt opp.

Form til pølser – her er det uante muligheter.

Heng pølsene til tørk over natten, en passe kjølig plass.

Kaldrøk pølsene i rundt 6 -8 timer.

Deretter varmer du en stor kjele med vann opp til ca 80 grader (aldri over) og har pølsene oppi, hvor de skal ligge i ca 15 minutter. Ha de deretter i iskaldt vann slik at de ikke blir krøllet.

2 kommentarer om “Vossakorv

Legg til din

  1. Hei Britt. Har lyst å prøve oppskriften din, men har følgende spørsmål: Hva slags type / stykningsdel svine og fårekjøtt bruker du? Hvor stor hullskive bruker du når du kverner kjøtt/spekk – 6mm? Bruker du noen spesiell type kraft når du sper? Med vennlig hilsen Torgeir Fylling

    1. Hei Torgeir, Så kjekt at du vil teste ut vossakorv oppskriften. Når det gjelder svin så har vi brukt nakke koteletter og eller ribbe. På lammet er det mest bog vi har brukt. Hullet skiva husker jeg ikke helt, men 6 mm høres litt grovt ut, tror det er ca 4 mm. Og når det gjelder kraft så har vi brukt lammekraft.

      Lykke til med pølselaging.

Legg inn en kommentar

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: