Perfekt ribbe

DSC02097

Til 2 personer

1 kg ribbe
natron
salt
1 ss sitronsaft
1 ss solsikkeolje

To dager før ribben skal i ovnen legger du den i vannbad i en 3% saltvannsoppløsning, i tillegg tilsetter du 1 ts natron pr liter vann. Natron gjør at bindevevet blir enda mer oppløst noe som igjen gjør at du får en supersprø svor.  Ribben skal dekkes helt med saltvanssoppløsningen, sett i kjøleskap i 2 dager.

Dagen du skal servere ribben setter du ovnen på 80 gr, under- og overvarme, kl. 07.00 på morgenen.

Hell saltvannsoppløsning av ribben og sett den med svorsiden opp, stek midt i ovnen på 90 grader i 8 timer.

Sett på grillelementene og skru temperaturen opp til 230 grader. Pensle svoren med en blanding av sitronsaft og solsikkeolje. Gjenta halvveis under poppingen.  I løpet av 20-30 min vil du ha en superpoppa ribbe.

Takk til hobbykokken for natrontipset 🙂

 

Legg inn en kommentar

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: