Thom kha gai – Thailandsk kokossuppe med kylling

3 porsjoner trenger du:

 • ca 6 cm galangalrot, i ca 1/2 cm tykke skiver
 • 2 stilker sitrongress, banket og skjært i ca 1/2 cm tykke skiver
 • 2-3 røde thaichili, banket og skjært i tynne skiver
 • 4 dl kokosmelk
 • 5 dl god kyllingkraft
 • 1 rødløk, i tynne båter
 • 3 kyllingfileter, i biter
 • 4-5 vårløk, i skiver på skrå
 • litt sukker
 • ca 3 ss fiskesaus
 • saften av ca 1/2 lime
 • frisk koriander til garnityr
 • Nudler

Rens galangalroten (bruk gjerne en skje til å skrape av skallet) og del den i ca 1/2 cm tynne skiver. Bank chilien med en kjøttbanker eller bunnen av en kasserolle og skjær den i skiver. Bank også sitrongresset og skjær i skiver. Skjær opp kylling, vårløk og rødløk som beskrevet i ingrediensoversikten, slik at du har det meste klart.

Ha kokosmelken i en kasserolle og kok forsiktig opp. Tilsett galangalrot, sitrongress, chili, kaffirlimeblader og rødløk, og la småkoke i ca 5 minutter. Tilsett buljongen og la suppen småkoke ytterligere 10 minutter. Mengdeforholdet mellom kyllingbuljong og kokosmelk kan fint justeres. Jeg liker ikke en for fremtredende kokossmak og foretrekker å benytte relativt mye kyllingbuljong. Til en slik rett bør du også satse på å benytte en god kyllingbuljong.
Galangalrot og sitrongres spiser man vanligvis ikke. Sil suppen på dette stadiet.
Tilsett kylling og vårløk, og smak til med limesaft, fiskesaus, sukker og eventuelt litt salt. La suppen stå å trekke noen minutter til kyllingen er ferdig. Gi retten et dryss med grovt hakket koriander og server umiddelbart.
Tilsett nudlene ett par minutt før servering. Oppskriften fant jeg på trines mektige matblogg; kun mindre modifikasjoner.

Legg inn en kommentar

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: