Torsk med en frisk tomatisertsaus

nfd

Til 2 personer
350 gr torskeloin

1 fedd hvitløk, finhakket
20 cherrytomater, delt i to
1 dl hvitvin
1 håndfull basilikum, finhakket
1 ss fersk sitronsaft
1/2 ts sitronskall
Salt og pepper

Forvarm ovnen til 200 gr

Varm oljen i en stor panne over middels varme. Stek hvitløken i 1 minutt, tilsett tomatene, la de putre i ca 10 min. Ha oppi hvitvinen, rør, og la blandingen putre videre i 10 min. Ha oppi i basilikum, sitronsaft, sitronskall, salt og pepper, la det stå videre i rundt 2 minutter. Smak til med salt og pepper.

Mens tomatene putrer har du olje i en annen panne, middels varme. Krydre begge sidene på torsken med salt og pepper. Ha torsken i pannen og stek til den er gyldenbrun på den ene siden,  ca 5 minutter. Ha torsken over i en oljet ildfast form, den andre siden skal nå være ned. Sett i ovnen og la den steke videre i ytterligere 5 minutter, eller til den er ferdigstekt.

Server sammen med tomatsaus og potet- eller blomkålstappe.

Med inspirasjon fra bakerbynature

Legg inn en kommentar

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: