Lakselasagne

En nydelig hverdagslasagne med laks. Kan nok ikke hevde seg med verdens beste, men den er definitivt en favoritt hos oss. Med en herlig tomatsaus som er tilsatt spinat, bechamelsaus, lasagneplater, ost og laksestykker blir det en sikker vinner!
Den er like perfekt for en rask fiskemiddag på hverdager som i en helg. Hvis du vil redusere preppe tiden den dagen du skal servere kan du lage den helt klar dagen og så bare steker du den samme dag. Nyt!

Til 2 personer

1 pakke baby spinat, 65 gram
250 gr hermetiske tomater
1 løk, i båter
1 fedd hvitløk
1 ts oregano
1/2 terning, kyllingbuljong
salt og pepper
300 g laksefilet
3-4 lasagneplater
Mozzarella og parmesanost, revet

Bechamel saus
2 ss smør
2 ss Mel
3 dl melk
2-3 ss parmesan, revet

Start med å steke løk og hvitløk, når de har blitt myke har du oppi tomatene. La det putre i ett par minutter før du har i spinaten. Rør godt sånn at all spinaten “faller sammen”. Smak til med salt og pepper.

Så var det den hvite sausen; Bechamel. Ha smør og hvetemel i en gryte, rør godt og la det steke litt før du har i melk. La det putre i rundt 5 minutter sånn at du får ut melsmaken. Smak til med salt og pepper, har gjerne litt muskat i om du ønsker.

Ha litt tomatsaus i bunnen før du legger første lag med lasagneplater, deretter har du tomatsaus, biter av laks og bechamelsaus lagvis i formen, avslutt med sausen og ett drys med parmesan og mozzerella. Lag ett lag til og avslutt med saus og ost på øverste lag med plater.

Stek i ovnen på 200 grader i 30-40 minutter.

Legg inn en kommentar

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: